Firmatilpassede kurser |Foredrag og workshops |Personlig rådgivning

Lav en ønskeseddel og betal ikke for luksus, du ikke har brug for

For de fleste af os er køb af bil (udover køb af fast ejendom) det største køb vi foretager os som privatpersoner. Det gør os ofte utrygge. Det har bl.a. at gøre med, at vi føler os nærmest flove over ”prutteriet”.


En bilkøber skal først og fremmest indse, at de har én kæmpestor fordel i forhold til bilsælgeren – muligheden for at gå. Bevidstheden om at kunne gå væk derfra skulle kunne øge din selvsikkerhed ganske betydeligt i samtalen med forhandleren. Selv i en situation, hvor tilbuddet overgår din vildeste fantasi, skal du huske din mulighed for at gå væk. 

 

Før du går på indkøb, så gør dig helt klart, hvilke behov og ønsker du har til en bil. Hvis du f.eks. ikke har behov for læderindtræk og sælgeren forsøger at sælge dig en model med læderindtræk, så sørg for at gøre det absolut klart, at da det ikke har nogen værdi for dig, så skal det fratrækkes prisen. Du kan ikke betale for luksus, du ikke har brug for og acceptér ikke, at gensalgsprisen om fire år vil være tilsvarende højere – du har ikke brug for det!

 

Du er nødt til at forberede dig! Så tag dig tid til at blive en bil-nørd i en måneds tid. Check markedet af via internettet. Og så kan du jo beslutte dig for at tage en “prøve-forhandling” med en anden forhandler i området. 

 

Husk en ønskeseddel. Nogle gange kan det være lettere for sælgeren at tillægge noget til “pakken” end at reducere prisen. Du kan her overveje ting som f.eks. gratis serviceeftersyn, fast rabat på køb af reservedele de næste to år, en fyldt tank, et sæt nye måtter eller et cykelstativ. 

 

Og dine indrømmelser. Du vil helst have bilen i mørkeblå, men sort og mørkegrå kan accepteres. Du vil helst have leveret i næste uge, men om 2-3 uger kan accepteres. 

 

God bil-jagt.

 

Grethe Kjølby

 

 

Få flere gode råd på siden "Inspiration og tips".